Boksesække

“Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.”

En boksesæk er et godt redskab til at få motion. Man kan bruge en boksesæk til at træne styrke, smidighed, hurtighed og teknik. Ofte ser man boksesække i fitnesscentrene, men oprindeligt hørte de til i boksning træningssalen. Det ligger også i navnet – en boksesæk.

En boksesæk er ikke bare en boksesæk. Du kan få mange forskellige boksesække alt efter, hvad dit behov er, hvor meget du vil betale for dem og, hvor erfaren du er i at bruge dem.

Det kan være smart at prøve en boksesæk i eksempelvis et fitnesscenter, inden du investerer i en selv, for at finde ud af, om det overhovedet er noget for dig. I mange fitnesscentre har de flere forskellige slags boksesække, så du kan prøve lidt forskelligt.

Måske er du mest til den lille Speed Ball, der hænger højt ned fra loftet, og som kræver hurtighed og teknik, hvis du ikke skal få den tilbage i hovedet. Det kan også være, at du er til en boksesæk, der står på gulvet. Dem ser man ikke så tit, men de kan være gode, hvis du eksempelvis skal træne spark.

Den type boksesæk, som de fleste af os kender, er den store aflange, som hænger ned fra loftet. Den er stor, tung og hård, og man skal faktisk passe godt på sig selv, når man slår til den, så man ikke brækker knoglerne i hånden eller anklerne, hvis man sparker. Det er altid en god ide at lære, hvordan man skal gøre af nogen, som ved, hvad de laver. Så er der mindre risiko for at komme til skade.

Hvad er en boksesæk egentlig?

En boksesæk kan være lavet af ægte læder, og den kan være lavet af kraftigt kunstigt læder. Boksesække kan være fyldt med forskellige materialer såsom sand eller klude. Du kan få nogle boksesække, hvor du selv kan fylde ekstra sand i dem for at øge vægten. Den ideelle vægt på en boksesæk ligger på ca. halvdelen af vægten på den person, der skal bruge den.

Jo tungere sækken er, jo mere styrke kræver det at bruge den. Med en lettere boksesæk træner man mere hurtighed og teknik end egentlig styrke og udholdenhed. Så det er lidt afhængigt af, hvad du skal bruge den til, hvor tung den skal være. Hvis I er flere, der skal bruge den samme boksesæk, kan man få boksesække, hvor man selv kan tilpasse vægten.