Alkometer

Denne artikel er en annonce for de annoncører, der linkes til i artiklen. Alle links i artiklen er reklame-links.

Alkohol i den ene eller den anden form er en fast del af de fleste menneskers liv. Det er godt med en fyraftensøl efter en lang dag på arbejde, det er lækkert med en kold flaske vin under en varm dag på terrassen, og det er altid hyggeligt at dele diverse alkoholiske drikke med venner og familie under festlige begivenheder.

Alkohol løfter humøret og sænker skuldrene, og der kan derfor være mange fordele forbundet med en lille drink, så længe du husker at gøre det med måde. Men selvom du drikker med måde, så er det ikke altid ensbetydende med, at du kan sætte dig ind i din bil efter en øl eller to.

Der er strenge regler, når det kommer til alkohol og kørsel, og det er nogle regler, du skal respektere både for din egen og for andres skyld. I Danmark er det ulovlig at køre bil med en promille på mere end 0,5. Overstiger du denne grænse, vanker der bøde og det, der er værre.

Du risikerer nemlig at miste dit kørekort, når du kører med for meget alkohol i blodet, mens det under alle omstændigheder er en dårlig idé, da du udsætter andre for fare, når du kører bil under indflydelse af alkohol.

Nogle gange er det tydeligt for både dig selv og dine omgangsfæller, at du har indtaget for meget til at køre bil. Andre gange kan det dog være svært at afgøre, om du er på den ene eller den anden side af de 0,5 promille.

Det kan være svært at vurdere efter 1 eller 2 øl og et vidst tidsrum, om promillen er for høj eller ok til at køre bil, og netop derfor er det praktisk at have at alkometer til et ligge i bilen, så du altid har mulighed for at tjekke din egen promille, inden du starter bilen.

Et præcist resultat hver gang

Med et alkometer får du en præcis måling af mængden af alkohol i dit blod på samme måde, som det foregår under politiets målinger. Med et alkometer kan du altid afgøre, om du er klar til at køre bil, for det tager kun et kørt øjeblik at puste og få et resultat. På den måde undgår du at tage dummer chancer, og du slipper for at udsætte andre for fare og modtage store bøder for spirituskørsel.

Leder du andre praktiske produkter til din hverdag? Så læs mere her.